Zase jsem přes prázdniny necvičila !

Každý kdo hraje na nějaký hudební nástroj,mi dá určitě za pravdu,že cvičení o prázdninách je pro nás muzikanty tak trochu boj. No,spíše velký boj ! Venku je krásně,všichni se koupou a nebo lenoší a já bych měla sednout alespoň na hodinu k nástroji a cvičit  ?

Uf,to je votrava,zrovna když je tak krásně a já bych šla nejraději na zmrzlinu a nebo na koupaliště a nebo bych právě teď dělala cokoli jiného,než cvičila stupnice a etudy.

Musím se přiznat

Musím se vám přiznat,že ani já o prázdninách moc necvičím. Když mám chuť,zahraju si spíš nejakou svou oblíbenou skladbu. Na piáno jsem si třeba často hrála “ Piráty z Karibiku „ a na kytaru jsem si hrála různé písničky např: „Cups song“,který mě naučily děti 🙂

A o tom to přesně je

Prázdniny jsou od toho,aby si děti odpočinuly,načerpaly nové síly a získaly chuť znovu sednout k nástroji a začít hrát. Dospělí když mají dovolenou,tak také odpočívají,lenoší a rozhodně nepracují. Všichni víme,jak je odpočinek nesmírně důležitý a především v této hektické a uspěchané době.

Hlavně se nebát přijít na první hodinu po prázdninách

Je také velmi důležité,aby se dítě nebálo přijít po prázdninách na první hodinu kytary,flétny,houslí,piána atd……,protože přece vůbec o nic nejde !

Moje krédo zní : “ hrát hravě a na pohodu“. První hodina je taková rozkoukávací a spíše na první hodině po prázdninách hraji já-zazpíváme si,rozproudíme krev a vybíráme společně s žáčkem nový repertoár tak,aby se dítěti co nejvíce líbil a tím ho i motivoval a tak pomalu vklouzneme do dalšího školního roku.

Hlavně zábavně a hravě. Vždyť přece nejde o život. Hudba je o pohodě a krásných pocitech a sem dryl a stres rozhodně nepatří. Je důležité žáčkovi otevřít srdíčko,aby ho hraní opět chytlo,vybrat tu správnou skladbu a jedeme dál. 

Už se na vás děti opět móóóc těším 🙂

A také bych nerada zapomněla na své dospělácké žáčky. Na vás dospěláci, se také moc těším a ani vy se nemusíte bát první hodiny po prázdninách.

Nebojte,opět do toho muzicírování hladce a hravě vklouzneme.

Nebrat svůj obor tak vážně

Myslím,že je důležité nebrat svůj obor příliš vážně. Jde o to aby to děti bavilo. Vždyť spoustu dětí i dospělých chce hrát pro radost a většina dětí,co hrají od mala,tak stejně po základní škole nejdou na konzervatoř,tak proč to tolik hrotit ?

Těch dětí,kteří jdou nástroj studovat je jeden ze sta a k takovému žáku pak samozřejmě přistupuji zase jinak.

Muzika a hraní je o zábavě a radosti ze hry. Samozřejmě ,že bez cvičení a určité pravidelnosti i jistém návyku se neobejdeme,ale stále by měla převládat radost a potěšení.

Takže hurá do nového školního roku !

Můj tip

Pokud se někdo z vás chce naučit hrát na nějaký nástroj a naučit se základy z hudební teorie,které jsou k hraní nezbytné,tak mám pro vás takový tip.

Můžete se úplně sami naučit hrát na zobcovou flétnu podle mého ebooku : „Nauč se na flétnu za 20 dnů „

Výhodou tohoto eBooku je to,že se z pohodlí domova dokážete sami naučit na flétnu za pár dnů.

Naučíte se i nezbytnosti z hudební teorie. A až se naučíte hrát na flétnu,tak budete perfektně připraveni na to,začít se učit hrát na jakýkoli pokročilejší hudební nástroj.

Z tohoto ebooku se mohou učit dospělí i děti. A úplně nejlepší je,když se budete podle tohoto ebooku učit společně.

Co nejdete v ebooku ?

  • vše o flétně
  • výukové lekce k jednotlivým hmatům
  • videonávody ke každé lekci (videonávody,podle kterých si ověříte správnost naučených not,písniček a skladeb)
  • noty s písničkami
  • nahrávky s doprovody na kytaru a piáno ( můžete si tak zahrát naučené písně společně s kytarou či piánem)
  • nezbytnou hudební teorii a mnoho dalších bonusů

Děkuji vám,že jste dočetli až sem. Třeba se vám ebook “ Nauč se na flétnu za 20 dnů“ bude hodit a přinese vám potěšení ze hry na flétnu.

Mějte se moc krásně a já se na vás budu těšit buď na svých hodinách a nebo v dalším článku na blogu.

Hrajte hravě a na pohodu.

S láskou Zuzu

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů